Ved du, om din kat har forhøjet blodtryk?

Kom og få målt din kats blodtryk til 1/2 pris

Mandag d. 26/9 kl. 10.00 – 14.00 kan du komme ind og få målt blodtryk på din kat til ½ pris. Pris på denne dag er 200 kr.

Ring og bestil tid på 86827000.  Vi sætter 30 minutter af til hver kat, så er der tid til at din kat kan kigge sig lidt omkring inden målingen.

Hvorfor er det vigtigt at måle en kats blodtryk?

Katte lider af mange af de samme sundhedstilstande, som vi gør. En af disse er forhøjet blodtryk (hypertension). Din kats blodtryk kan sagtens være forhøjet uden du kan mærke det på den. Går den for længe med forhøjet blodtryk kan den blive syg, og det kan forkorte dens liv.

Ligesom vi andre får målt blodtryk hos lægen anbefaler vi alle katte over 10 år at få målt blodtrykket min. 1 x årligt. På den måde kan vi opdage evt. sygdomme rettidigt (fx skader på din kats organer og akut blindhed). Heldigvis kan forhøjet blodtryk oftest behandles.😊

Hvad er forhøjet blodtryk?

Dette kan forklares enkelt ved, at blod, der cirkulerer i blodkarrene, er under for højt tryk. Forhøjet blodtryk er meget almindelig hos ældre katte på samme måde som hos os mennesker.

Men selv om højt blodtryk er en almindelig tilstand, betyder det ikke, at den er normal!!!

Højt blodtryk er potentielt meget skadeligt og er ikke noget, vi ønsker, at vores katte skal leve med. Hvis det ikke behandles, kan det skade din kats øjne, nyrer, hjerte og hjerne alvorligt.

Tilstanden kaldes ofte "den stille dræber", fordi der i mange tilfælde ikke er tydelige tegn på forhøjet blodtryk, før skaderne viser sig. med en blodtryksmåling årlig fra 10. års alderen, kan vi fange sygdomme i opløbet og hjælpe din ældre kat til sundhed og velvære.

Studier har vist at mindst 1 ud af 8 katte over 9 år har forhøjet blodtryk

Konstateres der for højt blodtryk til målingen anbefaler vi at der 14 dage senere bookes en kontrol blodtryksmåling og efterfølgende konsultation hos dyrlægen, hvor i sammen lægger en behandlingsplan.

Hvordan foregår en blodtryksmåling?

Blodtryksmåling af kat, foregår stille og roligt på kattens præmisser. Vi måler din kats blodtryk på halen, men en manchet der pustes op, lige som hos os mennesker. Der foretages flere målinger efter hinanden, for at sikrer et validt resultat. Det er vigtigt katten sidder stille under målingen, derfor får den lov til først at finde et sted den føler sig rolig og tryg.

Min kat kan ikke lide at komme til dyrlæge

Er din kat utryg eller bange for at komme til dyrlægen kan du med fordel kontakte os på forhånd og få noget beroligende til den. Vi har flere forskellige valgmuligheder.

Priser:

Blodtryksmåling 399 kr. (40 min) (d. 26/9 koster denne måling kun 200 kr)

Blodtryksmåling og konsultation hos dyrlægen: 1207 kr.  (60 min)

  1. Har du vores Sundhedsprogram, Vetplan, kan du bruge et konsultationsklip og spare 808 kr.
  2. Har du en sygeforsikring på din kat, vil de oftest gå ind og dække ved forhøjet blodtryk.


HUSK dette foregår på vores afdeling i Silkeborg
Silkeborg Dyrehospital, Brokbjergvej 6, 8600

Del denne historie
Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop