Aflivning og afsked


Når din hund eller kat skal aflives

Aflivning

Afskeden med en gammel ven er altid en trist affære. Dyr lever ikke så længe som os og der kommer en tid, hvor man må sige farvel.
Det er en meget følelsesladet oplevelse og det er helt normalt at man begynder at græde. Dette er en naturlig ting og noget man som dyrlæge er vant til.

Hvordan foregår det?

Ved aflivningen får dyret først en beroligende indsprøjtning. Den falder derved i en dyb søvn og er samtidigt bedøvet. Herefter mærker dyret ingenting. Dyret får dernæst en overdosis af sovemiddel i blodbanen gennem en lille nål i forbenet. Herefter stopper åndedrættet og hjertet holder op med at slå. Der kan komme et par dybe refleks ud/indåndinger kort tid efter. Øjnene vil forblive åbne, det er helt naturligt.

Dyrlægen lytter på dyrets hjerte og konstaterer dødens indtræden.

Kan det foregå hjemme hos os selv?

Ja, vi kører gerne ud og afliver dyr i folks hjem. Det er ofte en god oplevelse, at aflivningen foregår hjemme i dyrets vante omgivelser, især hvis dyret er meget ked af at komme til dyrlægen.

Det bør dog nævnes at der opkræves et ekstra tillæg.


Hvad sker der med mit kæledyr bagefter?

Mange lader dyret blive hos dyrlægen. Dyrlægen har en godkendt køleboks, hvor dyret opbevares indtil det afhentes til kremering. Dyret bliver kremeret til aske og indgår ikke i nogen form for produktion.

Man kan også vælge at få dyret hjem igen i en urne, I kan se udvalget af urne her. Dette skal man gøre dyrlægen opmærksom på ved aflivningen.

En mulighed er også at få lavet en mindeperle som er et askesmykke der laves i glas, se mere om glassmykket her på linket.

Nogle vælger at tage dyret med hjem og begrave det i haven. Dette er fuldt lovligt og for nogle en god måde at "beholde" dyret på.

Det er helt op til en selv hvad i vælger. Det er dog en god ide og have taget stilling til dette inden i kommer og får aflivet dyret. Vi har klinik både i Silkeborg og i KjellerupKender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop