Laboratorie og undersøgelser


Undersøgelser foretages på vores afdeling i Silkeborg - på Silkeborg Dyrehospital

Silkeborg Dyrehospital har et veludstyret laboratorium, hvor vi på kort tid kan undersøge, blodprøver, urinprøver, celleprøver og hudprøver.

Egne apparater

Vi råder over moderne analyseapparater der sikkert og hurtigt kan give svar på blodprøver og urinprøver.

Vi udfører dagligt talrige mikroskopier af øresvab og celleprøver fra hud og knuder. På denne måde kan vi vurdere om der er infektion og hvilken slags medicin, der evt. er nødvendig.

Vi vurderer også prøver fra diverse knuder og vorter for at undersøge om knuden for eksempel er en fedtknude, en ondartet knude eller måske en byld. Det er sjældent at man blot ved at se eller føle på knuden, kan sige, hvad det er.

Blodprøveapparater

Vi kan in-house tjekke hæmatologi for eksempel blodprocent, hvide blodceller og blodplader. Vi kan måle biokemi for eksempel levertal og nyretal og infektionstal (CRP) samt elektrolytter i blodet. Vi kan også måle stofskiftehormoner og andre specialværdier.

Vi har adskillige specialtests som på få minutter kan undersøge for:

  • KatteAIDS (FIV) samt Katteleukæmi (FeLV)
  • Parvovirusinfektion.
  • Bugspytkirtelbetændelse (pancreatitis) hos hund og kat
  • Hjerteoverbelastning hos kat (pro-BNP)
  • Giardia
  • Flåtoverførte sygdomme (borrelia og anaplasma)
  • Hjerteorm

Specialanalyser

Vi samarbejder med et udenlandsk laboratorium, der foretager mere specialiserede analyser. Du er således sikret hurtigt svar, oftest allerede næste dag. Vi tilstræber, at du bliver ringet op af den behandlende dyrlæge, så snart prøvesvaret er blevet analyseret og tolket.

Udtagning af alle prøver foregår naturligvis under trygge forhold.Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop