Vaccination af kaniner


Hvorfor skal kaniner vaccineres?

Som den eneste er der lavet vacciner til kaniner der dækker kaninpest (myxomatose) og kaningulsot (rabbit heamorrhagic disease). Læs mere om kaninpest her og om kaningulsot her. Begge to er alvorlig smitsomme sygdomme. De kan dog forebygges ved vaccination.  

I forbindelse med sundhedseftersynet, vil vi sammen lave en vurdering af, hvilke vaccinationer der er aktuelle for den individuelle patient.

Kaniner vaccineres fra 5 ugers alderen mod sygdommene Myxomatose og Rabbit haemmorhagic disease (RHD-1). Vaccinen gælder 1 år.

De seneste år har der med jævne mellemrum været udbrud af RHD-1 og RHD-2 forskellige steder i Danmark. Sygdommene er meget smitsomme og dødelige.

Vaccination mod RHD-2 foretages med jævne mellemrum på vores kaninvaccinationsdage. Vaccinen kommer nemlig i et glas med 10 vacciner og kan kun holde sig i 24 timer efter anbrud. Derfor skal alle kaninerne komme samme dag og blive vaccineret.Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop